ROSE MILK RECIPE-SUMMER DRINKS RECIPES, how to make Rose milk shake at home easy way





రోజ్ మిల్క్ షేక్ ఇండియాలో చాలా పాపుర్ డ్రింక్. రోజ్ మిల్క్ షేక్ ను పిల్లలు మాత్రమే కాదు పెద్దలు కూడా ఎంజాయ్ చేస్తుంటారు . రోజ్ మిల్క్ తయారుచేయడానికి అవసరం అయ్యే పదార్థాలు మార్కెట్లో అందుబాటులో ఉన్నాయి.
ఈ ఇండియన్ స్టైల్ రోజ్ మిల్క్ ను చల్లగా సర్వ్ చేస్తే చాలా టేస్ట్ గా ఉంటుంది. దీన్ని ఇంట్లో తయారుచేసుకోవడం కూడా చాలా సులభం . చాలా త్వరగా తయారుచేసుకోవచ్చు . మరి దీన్ని ఎలా తయారుచేయాలో చూద్దాం...

కావల్సిన పదార్థాలు: 
పాలు: 2cups
వెనీల ఐస్ క్రీమ్: 2big scoops
సిరఫ్ కోసం: 
పంచదార: 3/4cup (150grms)
నీళ్ళు: 100ml
రోజ్ మిల్క్ ఎసెన్స్: 1tbsp
తయారుచేయు విధానం: 
1. ముందుగా ఒక చిన్న గిన్నెలో పంచదార వేసి స్టౌ మీద పెట్టి తగినన్ని నీళ్ళు పోయాలి.
2. మీడియం మంట మీద బాగా మరిగించాలి. పంచదార బాగా కరిగిపోయి, సిరప్ తయారయ్యే ప్పుడు అందులో రోజ్ మిల్క్ ఎసెన్స్ ను జోడించి బాగా మిక్స్ చేయాలి.
3. ఇప్పడు స్టౌ ఆఫ్ చేసి పూర్తిగా చల్లారనివ్వాలి. దీన్ని ఒక గ్లాసులో పోసి ఫ్రిజ్ లో స్టోర్ చేసి అవసరం అయినప్పుడు ఉపయోగించుకోవచ్చు. 
4. ఇప్పుడు బ్లెండర్ లో పాలు పోసి , తర్వాత ఒక టేబుల్ స్పూస్ రోజ్ సిరఫ్ వేసి, దాంతో పాటు ఐస్ క్రీమ్ కూడా వేసి బ్లెడ్ చేయాలి. ఇలా చేయడం వల్ల స్మూతీ షేక్ తయారవుతుంది. 
5. అంతే రోజ్ మిల్క్ షేక్ రెడీ. గ్లాసులో పోసి చల్లచల్లగా సర్వ్ చేయాలి.

ENGLISH VERSION :

Rose Milk Recipe, How to make Rose syrup Recipe

Prep time: 360 min
Cook time: 30 min
Yield: 30
Main Ingredients: organic rose petals sugar milk

Ingredients

  • For rose syrup
  • Organic pink rose petals - 2 cups, packed (desi variety)
  • Water - 6 cups
  • Sugar - 4 cups
  • Rose water - 1 tsp
  • Beetroot juice - 2 tbsps OR few drops edible red color
  • For rose milk
  • Chilled milk - 1 cup
  • Almond paste - 1 tbsp, optional
  • Fresh cream - 2 tbsp, optional
  • Method

  • Wash the organic pink rose petals and soak them in 6 cups of water overnight or for 6-8 hours. Next day morning, add rose water, beetroot juice or few drops of red color and simmer for 5 mts.
  • Add sugar and allow the sugar to dissolve on low flame. Increase flame and bring to a boil. Reduce flame and simmer till the syrup thickens to one string consistency, approx 15 mts.
  • Cool completely and strain the liquid and store in a clean glass jar or bottle and refrigerate. Use as and when required.
  • To make Rose milk, boil milk, bring to room temperature and place in freezer till it slightly crystallizes. At the time of serving rose milk, remove the milk from the freezer and place in a blender.
  • Add 3 tbsps rose syrup, almond paste or half and half or cream and blend well. Pour into a tall glass and serve.
  • Tips

  • You can add a star anise or a clove to the prepared rose syrup and store in a clean container or bottle.
  • Almond paste or cream is optional.
  • For low fat version, you can use skimmed milk.
  • You can add a scoop of vanilla or strawberry ice cream for a rich flavored milkshake.
  • If you do not have rose syrup, you can add a tsp of rose essence, and a tsp of rose water in its place OR2- 3 tbsps of Rooh Afsa syrup.
  • You can garnish rose milk with chopped nuts of your choice.
  •  
  •